Hírek

Így készítsd el a legfinomabb tejeskávékat!

2022.02.24 07:00
Így készítsd el a legfinomabb tejeskávékat!

A klasszikus tejeskávé mellett a latte macchiato és a cappuccino is nagy népszerűségnek örvend a tejjel készült kávékért rajongók körében. Ezen kávék ínycsiklandó receptjeit osztjuk meg mai cikkünkben, hogy ezentúl bármikor elkészíthesd őket otthonodban is, ha úgy tartja kedved.

Coffee latte

A coffee latte, azaz a tejeskávé sokak kedvence, egy örök klasszikus. Arányaiban kevés kávét és sok tejet tartalmaz, amely összekeveredve gyönyörű bézs színűvé válik. Kellemes krémes íze, a gőzölt tej és a forró espresso harmóniája teszi oly élvezetessé ezt az italt.

Hozzávalók:

  • 1 adag espresso
  • 220 ml tej

Elkészítése:

Főzzünk le egy adag espresso-t, ami a teljes adag körülbelül egyharmada. A 220 ml tejet gőzölővel, vagy elektromos tejhabosítóval felhabosítjuk. Ezután ráöntjük a kávénkra és kész is van a mennyei coffee latte. Ha kellően ügyesek voltunk a pohár vagy csésze tetején egy vékony habréteg is létrejön.

Latte macchiato

A latte macchiato az egyik legszebb és legfinomabb tejes kávékülönlegesség. Egy igazi rétegelt csoda, amelynek egyedisége magas üvegpohárba töltve érvényesül legjobban.

Hozzávalók:

  • 1 adag espresso
  • 100-200 ml tej

Elkészítése:

A tejből tejhabot készítünk, majd egy magas üvegpohárba töltjük. Lefőzzük az espresso-t, és a tejen keresztül lassan a pohárba engedjük, ezzel három réteget alkotva: alján a forró tej, középen a kávé, legfelül pedig a tejhab.

Cappuccino

A cappuccino dupla espresso-ból készül, amit a hozzáadott mennyei tejhab teszi fenségesen krémes ízélménnyé.

Hozzávalók:

  • 2 adag espresso
  • 120 ml tej

Elkészítése:

Első lépésként habosítsuk fel a tejet, majd következzen csodás italunk másik alkotóeleme a dupla adag espresso lefőzése. A kávénk érjen a csésze 1/3-ig, végezetül pedig mehet rá a krémes tejhab.

Neked melyik a kedvenced? Akármelyik is legyen az, most már bármikor elkészítheted otthonod kényelmében. Egy valamiről azonban semmiképpen ne feledkezz meg! Beszerezni hozzá a Coffee66 kávékapszuláit, hogy valóban kávéházi élményben legyen részed ezeket a tejes finomságokat kortyolgatva!