Hírek

Kávé készítési tippek nyárra
20
Júl

Tombol a kánikula és valami kellemesen frissítő italra vágysz? Mit szólnál egy fincsi jeges kávéhoz? Ha te is szereted, akkor mai cikkünkből remek ihletet meríthetsz az elkészítéséhez.

Mitől lesz igazán jó a kávé?
22
Jún

Te is szereted a kávét és elképzelni sem tudnád nélküle a napjaidat?  Biztosra vesszük, hogy megadod a módját és mindig minőségi kávé kerül a csészédbe. De vajon hány fajta kávét kóstoltál végig mire megtaláltad a kedvenced? Mégis mitől válik egy kávé első osztályúvá?

Érdemes még őrölt kávét venni?
06
Júl

Ha nem csak a kedvenc kávézódban, hanem otthon is élvezni szeretnéd a tökéletes kávé nyújtotta örömöket, ahhoz bizony tudnod kell, hogy a titok a jó alapanyagban és a megfelelő technológiában rejlik. Mire gondolunk pontosan? Mai cikkünkből kiderül.

A kapszulás kávé vajon tényleg rosszabb, mint a szemes?
08
Jún

Az igazi kávérajongók el sem tudják képzelni a tökéletes reggeli ébredést egy csésze finom gőzölgő kávé elkortyolgatása nélkül. Pillanatok alatt beindítja az ember agyát, következésképpen jobban teljesíthetünk mind a szellemi, mind a fizikai munkában. Te melyik kávé típust részesíted előnyben? A kapszulásat vagy a szemeset?

“Ments meg egy baristát”- egy kávézó megtalálta a módját, hogy hogyan tartsa meg az alkalmazottakat
28
Ápr

A járványhelyzetre való tekintettel március 18-án bezárt a Steamhouse Cafe, a magyar terméket forgalmazó kávézó csapata azonban nem hagyta cserben a kávéimádókat.

Cseréljük le a kávét, ha ezt tapasztaljuk
21
Aug

Kávéfogyasztóként semmi sem tesz boldogabbá, mint az első csésze forró (vagy épp jeges) kávé. Vannak, akik az ízéért is rajonganak, míg mások inkább csak a koffein miatt fogyasztják. Aztán pedig végre energiától duzzadóan indíthatják a napot. Na, de mi van ezen túl? Milyen hatással van a kávé a testre?

Májusban rendezik a Kávéházak éjszakáját
29
Ápr

Harminc helyszín és mintegy száz kulturális program várja a kávéházi kultúra kedvelőit május 17-én Budapesten, az idei Kávéházak éjszakája programjain.

Olyan lépésre szánná el magát Svájc, amit az ország minden kávéfogyasztója megérez majd
14
Ápr

Megszüntetné a kávé kötelező vésztartalékképzését a gazdasági ellátásért felelős svájci szövetségi hivatal (BWL), arra hivatkozva, hogy a kávé nem létfontosságú a túléléshez.

A kávéról…
11
Ápr

Eredetére nézve sok legendát ismerünk, a magát leginkább tartó történet a XIV. századra teszi a kávé felfedezését. E szerint egy jemeni vagy etióp pásztor észrevette, hogy ha a kecskéi egy bokor piros bogyós termését legelik, akkor sokkal élénkebbek a nap folyamán, mint egyébként. A bogyókat elvitte a közeli kolostor szerzeteseinek, akik forró főzetet készítettek a bogyókból, s ezzel tartották ébren magukat az éjszakai imádkozások ideje alatt.

Meglepően hat a szívre napi két csésze kávé
31
Dec

Ha jó kifogásra van szükséged ahhoz, hogy magadba döntsd a második csésze kávét is, olvass csak tovább! Egy friss kutatásból kiderült, hogy a mértékletes, napi kávéfogyasztás bizonyos fokig jót tehet a szívnek.

Drágának találja kedvenc kávéját? Okolja a klímaváltozást!
16
Dec

Meg persze a kereslet növekedését.

A hosszútávú trend szerint folyamatosan emelkedik a kávé ára, amit egyrészt a kereslet növekedése indokol, másrészt a klímaváltozás miatti termesztési nehézségek – mondta a Világgazdaságnak Csóka Gyula, a Mocca Negra Zrt. vezérigazgatója az MTI szerint.