Hírek

A járványhelyzetre való tekintettel március 18-án bezárt a Steamhouse Cafe, a magyar terméket forgalmazó kávézó csapata azonban nem hagyta cserben a kávéimádókat.

Kávéfogyasztóként semmi sem tesz boldogabbá, mint az első csésze forró (vagy épp jeges) kávé. Vannak, akik az ízéért is rajonganak, míg mások inkább csak a koffein miatt fogyasztják. Aztán pedig végre energiától duzzadóan indíthatják a napot. Na, de mi van ezen túl? Milyen hatással van a kávé a testre?

Harminc helyszín és mintegy száz kulturális program várja a kávéházi kultúra kedvelőit május 17-én Budapesten, az idei Kávéházak éjszakája programjain.

Megszüntetné a kávé kötelező vésztartalékképzését a gazdasági ellátásért felelős svájci szövetségi hivatal (BWL), arra hivatkozva, hogy a kávé nem létfontosságú a túléléshez.

Eredetére nézve sok legendát ismerünk, a magát leginkább tartó történet a XIV. századra teszi a kávé felfedezését. E szerint egy jemeni vagy etióp pásztor észrevette, hogy ha a kecskéi egy bokor piros bogyós termését legelik, akkor sokkal élénkebbek a nap folyamán, mint egyébként. A bogyókat elvitte a közeli kolostor szerzeteseinek, akik forró főzetet készítettek a bogyókból, s ezzel tartották ébren magukat az éjszakai imádkozások ideje alatt.

Ha jó kifogásra van szükséged ahhoz, hogy magadba döntsd a második csésze kávét is, olvass csak tovább! Egy friss kutatásból kiderült, hogy a mértékletes, napi kávéfogyasztás bizonyos fokig jót tehet a szívnek.

Meg persze a kereslet növekedését.
A hosszútávú trend szerint folyamatosan emelkedik a kávé ára, amit egyrészt a kereslet növekedése indokol, másrészt a klímaváltozás miatti termesztési nehézségek – mondta a Világgazdaságnak Csóka Gyula, a Mocca Negra Zrt. vezérigazgatója az MTI szerint.