Hírek

Hogyan hasznosítsuk a kávézaccot?

2022.01.27 07:00
Hogyan hasznosítsuk a kávézaccot?

A naptár szerint néhány hét múlva beköszönt a tavasz, így az időjárástól függően lassan kezdődhetnek a növényekkel kapcsolatos munkálatok a kertben. Talán nem is gondolnád, de a kávézacc hihetetlenül hasznos lehet a növényeid számára, ezért a következőkben néhány remek hasznos tanácsunkat olvashatod.

Hogyan használjuk fel a kávézaccot a kertben?

A föld tápanyagtartalmának növelése

A száraz kávézacc rengeteg magnéziumot, káliumot és foszfort tartalmaz. Ráadásul nem csak a föld tápanyagtartalmát tudjuk ezzel helyreállítani, de olyan hasznos élőlényeket is odacsalogathatunk, mint a földigiliszta.

Savanyú talaj

A friss kávézacc savanyú talajt tud kialakítani. Bizonyára a Te kertedben is vannak olyan növények, amelyeknek ha savanyú földet biztosítasz a fejlődésükhöz nagyon hálásak lesznek a későbbiek során. Ide tartoznak például a muskátlik, liliomok, rododendronok, hortenziák, páfrányok, azáleák, kaméliák és az örökzöldek.

Vetés

Amikor a kávézacc bomlásnak indul, nitrogént, káliumot és foszfort bocsát ki, így ha vetés előtt a zöldségmagokat zaccal elkeverjük, végeredményként gazdag és egészséges termésre számíthatunk.

Kártevők elűzése

Szórjuk a zaccot az ágyások köré, és messzire elkerülik a növényeinket az olyan kártevők, mint például a csiga. Sőt, még a kis rovarokat is taszítja, így kiválóan alkalmazható a muslicák és a hangyák ellen.

Káprázatos fű

A fűnek mindig szüksége van nitrogénre, főleg a nyári hónapokban, amikor folyamatosan növekszik. Ilyenkor ne sajnáljuk a kávézaccot, nyugodtan használjuk a gyep trágyázására.

Komposztáljuk!

Gazdag nitrogéntartalma miatt a kávézacc elképesztően értékes elemét képezi a komposztnak. A komposztba kevert kávézacc elősegíti, felgyorsítja a komposzt érlelődését.

A fentiek ismeretében reméljük kedvet kaptál és idén tavasszal kipróbálod a kávézacc jótékony hatásait a kertedben. Válaszd hozzá a Coffee66.hu webáruház prémium kávéit, így nem csak Te leszel elégedett, de még a növényeid is beragyogják majd az udvarod!