Így készíts tökéletes kávét kapszulából – tippek és trükkök

A kapszulás kávézás kényelmes, gyors és megbízható – de ha egy kicsit odafigyelsz néhány apró részletre, a végeredmény nemcsak finomabb, hanem igazi élménnyé is válik.
Összegyűjtöttünk néhány egyszerű, mégis hatásos trükköt, amikkel még jobban kihozhatod a kedvenc kapszuládból a maximumot.
1. Melegítsd elő a csészét!
Bármilyen meglepő, de ha hideg csészébe engeded a friss kávét, az hirtelen visszahűlhet, így az ízek kevésbé tudnak érvényesülni. Egy kis forró vízzel való átöblítés elég ahhoz, hogy megőrizd az ital hőmérsékletét és aromáit.
2. Ne hagyd kihűlni a gépet
Reggel, mikor először bekapcsolod a kapszulás géped, érdemes lefuttatni rajta egy adag vizet üresen, kapszula nélkül. Ezzel nemcsak átmossuk a rendszert, de elő is melegítjük – ez különösen fontos, ha igazán telt ízű kávéra vágysz.
3. Használj tiszta, friss vizet
A kávé 90%-a víz – nem mindegy tehát, honnan jön. Ha túl kemény a csapvized, próbálj meg szűrt vagy ásványvizet használni. A különbség már az első kortynál érezhető lesz.
4. Tisztítsd rendszeresen a gépet
A kapszulás gépek is megérdemlik a törődést. A vízkő, az olajmaradványok és a lerakódások idővel rontják az ital minőségét. Egy kis heti odafigyeléssel (pl. vízkőoldó használatával) nemcsak a géped élettartamát hosszabbítod meg, de a kávé is frissebb, illatosabb lesz.
5. Játssz az ízekkel!
A kávézás élményét feldobhatod egy kis extra figyelmességgel is: próbáld ki tejkapszulával, növényi itallal, szirupokkal vagy akár egy kis fűszerrel (pl. fahéjjal vagy kardamommal). Egy szelet narancsos süti vagy egy mandulás keksz pedig igazi kávéházi hangulatot varázsol otthonra is.