Kávét mézzel?
Te is kómásan ébredsz minden reggel? Első dolgod a kedvenc kávékapszulád után nyúlni? Minden kávéimádó tudja, hogy ilyenkor nincs is jobb érzés egy gőzölgő fekete elkortyolgatásánál. A napindító kávédba Te is mindig raksz bele egy kis pluszt? Például egy kis mézet?
Tudtad, hogy a méz a legegészségesebb módja a kávé ízesítésének?
Nemcsak egy új ízt ad a kávénknak, hanem számos jótékony egészségügyi hatása is van a szervezetünkre nézve.
A méz többféle vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. Többek között: A- vitamint, C- vitamin, B6- vitamint, riboflavint, tiamint, niacint, pantoténsavat, aminosavakat, cinket, magnéziumot, foszfort, kalciumot, káliumot, ként, rezet, jódot, és vasat.
Emellett kiváló antioxidáns, hiszen olyan molekulákat tartalmaz, amelyek részt vesznek a sejtkárosodás megelőzésében, valamint baktérium -és gombaellenes hatásuk is kimagasló.
Miért ne tegyünk mézet a forró kávéba?
A túl magas hő hatására a méz hasznos enzimjei elkezdenek bomlani, ezt követően jótékony hatásai megszűnnek.
Miben rejlik a mézek különlegessége?
Amikor igazán karakteres ízekre vágyunk, bolondítsuk meg a kávénkat egy kis hársmézzel vagy gesztenyemézzel! Mind a két íz nagyon markáns, jellegzetes aromájuk azonban rendkívül jól harmonizál kávéval.
Ha általánosságban elmondható, hogy sok a gyomorsavunk, érdemes odafigyelni a méz választásra. A repceméz vagy az akácméz tökéletes megoldást jelenthet a problémánkra. Az akácméz kevésbé savas méznek számít, a repceméz pedig kifejezetten lúgosító hatással bír.
Ha nagyon édesszájúak vagyunk, de szeretnénk minél kevesebb mézet használni, szerezzünk be egy üveg facélia mézet.
Ha a kávé ízesítéséről van szó mindegyik mézfajta különleges ízvilágot ad kávénknak, ezáltal pedig egyedi kávé ízélményeket élhetünk meg. Kísérletezz bátran prémium minőségű Coffee66 kávéinkkal és a mézzel! Próbálj ki minél több ízt, ízkombinációt, hogy jól indulhasson minden napod!