Hírek

Cold Brew kávé

2023.07.25 11:14
Cold Brew kávé

Ha nem csak forró kávé rajongó vagy és szeretnél valami újat is kipróbálni a jegeskávé mellett, akkor ismerkedj meg a Cold brew kávéval!

 

Bár a cold brew már évszázadok óta létezik, az elmúlt tíz évben vált igazán népszerűvé a kávé szerelmesei körében.

Mi a különbség a cold brew és a jegeskávé között?

Bár mindkettőt hidegen szolgálják fel, elkészítési módjukban jelentős különbség van. A hagyományos jegeskávé esetében a megszokott forró kávét lehűtik és jégkockákra öntik, míg a cold brew esetében maga a kávé áztatása történik hideg vízben. ezáltal teljesen más ízvilágot kapunk a két italban. Azonban mindkettőt ízlésünk szerint ízesíthetjük tej, növényi tej vagy édesítőszerek hozzáadásával.

 

Milyen kávét válassz a cold brew-hoz? 

A cold brew-hoz választott kávé ízlésfüggő, de mindenképpen érdemes minőségi speciality kávét választani. A baristák gyakran dél- és közép-amerikai kávékat részesítenek előnyben, mivel azok édes és csokoládés ízjegyekkel rendelkeznek. Ugyanakkor a gyümölcsös karakterű kávék is fantasztikusan kibontakoznak a cold brew-ban. Világos pörkölésű kávék, amelyek savassága különlegesen harmonizál a hideg víz által biztosított édes jegyekkel, szintén remek választás lehet.

Cold brew készítés otthon

Amikor cold brew-t készítesz otthon, fontos, hogy mindig friss és durvára őrölt kávét használj. A friss őrlés rendkívül fontos a cold brew esetében, mivel előre őrölt kávé esetében a szemek kiszolgáltatottabbak a környezeti hatásoknak, és elveszíthetik aromáikat és beltartalmi értékeiket. A cold brew-hoz célszerű durvábbra őrölni a kávét, hogy könnyebben szűrhető legyen.

A cold brew valóban különleges és elegáns ital, amely frissességet és új ízélményt nyújt a forró nyári napokon. Élvezd a hűvös, lágy és kiegyensúlyozott feketét, amely garantáltan felébreszt és felfrissít!