Hírek

Igazi kávékülönlegesség húsvétra

2022.04.07 07:00
Igazi kávékülönlegesség húsvétra

A húsvét az egyik legnagyobb ünnepünk, amely hagyományokban is rendkívül gazdag, mely alól az ünnepi menü sem kivétel. A szokásos sonka, kalács, tojás, mellé jönnek a finomabbnál finomabb vendégváró sütemények és az elmaradhatatlan kávé. Néhány remek ötlet következik, melyekkel még különlegesebbé tehetjük az ünnepi kávézást!

Így készítsünk ír kávét otthon!

Az ír kávé ugyan egy igazi klasszikus, de leginkább csak kávézóban fogyasztjuk, így ha húsvétkor elkészítjük vendégeink számára, garantáltan nagy sikere lesz. Hihetetlen, de nagyon egyszerűen összedobható ez a remekmű. A következő sorok magukért beszélnek:

Hozzávalók:

  • 2 db barna kockacukor
  • 160 ml hosszú kávé 
  • 30 ml whiskey
  • 40 ml tejszín

Elkészítés:

Első lépésként tegyük pohárba a 2 db barna kockacukrot, öntsük fel egy adag forró hosszú kávéval, majd keverjünk hozzá 30 ml whiskey-t. Készítsünk a tejszínből lágy, folyós krémet. Ezt elvégezhetjük tejhabosítóval, de akár robotgéppel is, a lényeg, hogy maradjon krémes az állaga és ne verjük kemény habbá. Amikor ezzel megvagyunk, egy kanál segítségével óvatosan folyassuk a tejszínt a whiskey-s kávé tetejére. Ezzel készen is vagyunk a fenségesen krémes ír kávénkkal!

Ez a kávé szerintünk tökéletes választás az ünnepre, azonban ne feledkezzünk meg azokról a vendégeinkről sem, akik nem szeretnének, vagy esetleg valamilyen oknál fogva nem fogyaszthatnak alkoholt. Ebben az esetben a legjobb választás, ha a Coffee66 kényeztető kávékapszuláinak egyedi ízesítésű kávéival lepjük meg őket!