Hírek

Miért olyan népszerű a kávékapszula használata?

2021.11.09 07:00
Miért olyan népszerű a kávékapszula használata?

Téged is függővé tettek már különleges kávékapszuláink, amelyek igazi változatosságot hoznak a reggelekbe? Lássuk, minek is köszönhetik töretlen népszerűségüket az aprócska kapszulákba zárt ízbombák!

Ismered a kávékapszula történetét?

Története az 1970-es évek végén kezdődött, amikor is a Nestlé cég egyik alkalmazottja megálmodta majd megtervezte a kávékapszulát, ami végül lehetőséget adott és ad napjainkban is a különféle koffeines italok egyszerű, gyors elkészítésére. 

Ezután kifejlesztették a kávégépet, ami forró, magas nyomású gőzt használva tökéletes kávét főz a kapszulából. Ugye Te is észrevetted már, hogy a kapszulás kávéknak az aromája rendkívül intenzív? Ez annak köszönhető, hogy a forró gőz jobban kioldja az íz- és illatanyagokat az őrleményből.

Az első kapszulák Nespresso néven váltak ismertté, és rövid időn belül hatalmas sikert arattak az Amerikai Egyesült Államokban, valamint Európa nyugati országaiban egyaránt. Napjainkban már számos márka kapszulájából és kávéfőzőjéből válogathatunk. A legtöbb kávégép kompatibilis más márkájú kapszulákkal is, de azért még mindig akadnak olyanok, amelyek márkához kötötten működnek.

Miért szeretjük a kávékapszulát?

Rohanó mindennapjainkban óriási előnynek számít, hogy pillanatok alatt, egyszerűen és kényelmesen is elkészíthetjük lendületet adó feketénket. Ráadásul a Coffee66.hu webáruház széles választéknak köszönhetően mindannyian megtalálhatjuk a kedvenc nespresso kompatibilis kapszuláinkat, akár ízesített változatban is.

Milyen kávét rejtenek a kapszulák?

A kapszulákba zárt őrlemény gondosan válogatott, hagyományosan pörkölt Arabica vagy Robusta kávészemekből, illetve a két típus keverékéből készül.

A legjobb napindító

Neked is minden reggeled kapkodásból áll? Főzd le napindító kávédat mindössze néhány másodperc alatt! A kapszulás kávét még akkor lesz időd elkészíteni, ha éppen versenyt futsz az idővel.