Hírek

Espresso tonic, ami garantáltan felébreszt

Coffee66
2023.07.21 15:55
Espresso tonic, ami garantáltan felébreszt

A nyári szezon felkapott kávézási slágere: espresso tonic, ami garantáltan felébreszt!

 

Ez a frissítő és élénkítő ital az utóbbi időben egyre népszerűbbé vált a kávérajongók körében. 

 

Az intenzív aromájú espressot kombináld a buborékos, könnyed tonic-kal, így egy olyan italt kapsz, amely garantáltan felfrissít és felébreszt.

Az espresso tonic elkészítésekor a legfontosabb az alapanyagok minősége. Frissen őrölt kávébabbal és jó minőségű tonic-kal érhetjük el a legjobb eredményt. Az espresso elkészítése során olyan kávéfajtát válasszunk, amely intenzív ízekkel és gazdag aromával rendelkezik. 

A tonic kiválasztásakor keressünk olyan márkát, melynek semlegesebb ízhatása van, és nem tartalmaz túl sok cukrot. A frissítő buborékok és a tonic enyhe keserűsége kiválóan kiegészíti az espresso gazdag és erőteljes ízét. Az arányokat az egyéni ízlésünknek megfelelően adhatjuk meg, de általában egy rész espressohoz egy rész tonikot használunk.

 

Az espresso tonic nem csak reggelente, hanem nap bármely szakában bármikor élvezhető. Kiváló választás lehet, ha valami frissítőre vágyunk a délutáni energiahiány megszüntetésének érdekében. 

A tonik enyhén stimuláló hatása fokozza az espresso koffeintartalmának hatását, így garantáltan felfrissít és új lendületet ad a napunknak.

Ez az ital nemcsak kávérajongóknak kínál izgalmas ízélményt, hanem azoknak is, akik szeretnének kipróbálni valami újat és egyedülállót. Az espresso tonic egy olyan ital, amely ötvözi a kávé és a tonic egyediségét, és egy új dimenziót nyit a kávézás világában.

Próbáld ki Te is ezt az izgalmas kombinációt!

 

Tonikos jegeskávé recept:

A tonik és a kávé egy nyerő páros. Igazi felfrissülést nyújt a kánikulában.

▪️1 adag eszpresszó

▪️1,3 dl tonik

▪️2-3 jégkocka

▪️ízlés szerint citrom vagy limelé (opcionális)

▪️díszítésként mentalevél