Hírek

Kávézz okosan!

2021.08.17 07:00
Kávézz okosan!

Mindjárt itt a szeptember, kezdődik a suli és egyelőre fogalmad sincs, hogyan fogsz visszarázódni ennyi pihenés és az ébresztőóra nélküli reggelek után? Úgy érzed jól jönne majd egy kis plusz lendület

 

A kávé jótékony hatásaira bármikor számíthatsz, azonban mielőtt túlzásba vinnéd a vele való barátságodat, járjunk a végére annak, hogy hány kávé a túl sok, és meddig számít egészségesnek a szeretett feketénk fogyasztása.

Lendületre fel!

A kávé világszerte az egyik legnépszerűbb ital. Van aki, azért hódol be, mert lendületet kap tőle, van aki kifejezetten az íze miatt szereti. A kávé fontos eleme az élénkítő hatású koffein, ez pedig kellőképpen energizál, élénkít, még egy nehezen induló napon is.

Mikor kávézzunk?

Talán minden kávéimádó nevében kijelenthetjük, hogy a reggel elfogyasztott, napindító kávénál jobb választás aligha akad. De sokan isznak egy csészével ebéd után is, mert segít átlendülni a jóllakottság keltette bágyadtságon, és ad egy kis lökést a nap hátralévő részére. Vizsgaidőszak során az esti kávézás is gyakori, pedig az a koffein mennyiség, ami az esti kávéval bekerül a szervezetbe, még jó pár órán át dolgozik benne. Ez megzavarhatja a test biológiai óráját, és felboríthatja az alvással töltött órák megszokott ritmusát.  

Aranyszabály:  lefekvés előtt 4-5 órával már semmiféle koffein tartalmú italt ne fogyasszunk!

Hány kávét igyunk?

Ha a gyengébb kávékat szeretjük, akkor akár 3 óránként is elkortyolgathatunk egy bögrével, ha viszont az extra erős feketéért rajongunk, akkor napi 1-2 csészével bőven elég a rendkívül magas koffeintartalma miatt.

Mi történik, ha túl sok koffein kerül a szervezetünkbe?

Alvászavar, ingerültség, szapora pulzus, remegés alakulhat ki a mértéktelen kávéfogyasztástól, sőt koffein túladagolást is okozhat.

Figyeljünk testünk jelzéseire, és annak megfelelően alakítsuk ki a kávézási szokásainkat, így valóban azt kapjuk tőle cserébe, amit várunk.

A Coffee66.hu webáruház nespresso kompatibilis kávékapszuláiból pedig kedvedre válogathatsz a különböző erősségű és ízesítésű kávék közül. Tárazz be, és kezdj velünk egy igazán lendületes tanévet!