Hírek

Kávédíszítési tippek otthonra

2021.09.07 07:00
Kávédíszítési tippek otthonra

Te is azok közé tartozol, akik azt hiszik, hogy a tejhab díszítése csak a baristáknak megy? Lehet, hogy a kávédíszítés külön művészetnek számít, és még ha nem is tudunk házilag úgy bánni a kávéhabbal, mint ők, néhány apró trükkel mi magunk is pillanatok alatt gyönyörű kávékölteményeket alkothatunk otthonunkban.

 

 

A tökéletes tejhab

A cappuccino vagy a latte macchiato tökéletes tejhabjának elkészítéséhez mindenképpen szükségünk lesz egy tejhabosító készülékre, vagy a kávégépünkre, amelynek legtöbb esetben van gőzcsapja, de még egy kézi, elektromos tejhabosító is megfelel a célnak. A selymes, mutatós tejhab készítéséhez mindenképpen válasszunk magas zsír-és fehérjetartalmú tejet, a minőségi kávé élményhez pedig főzzük le a kedvenc kapszulás kávénkat.

Tejhab díszítése

Miután lefőztük a sűrű tejhabos kávét, már teret is engedhetünk a fantáziánknak, miszerint rajzoljunk, majd vágjunk ki kartonpapírból egy olyan sablont, amit a kávénkon szeretnénk viszontlátni. Ezután tartsuk a kávéhab fölé, és szitáljunk át rajta egy kis fahéjat vagy kakakóport! Már el is készült a művészi kávé, ami ráadásul ínycsiklandóan finom is! Mintával tényleg nem lehet elrontani, és csodás alkotásokat készíthetünk. A dekoráció szabadkezes elkészítéséhez egy kávéöntetre és egy dekorációs eszközre van szükség, mondjuk hurkapálcikára, amivel kiélhetjük díszítő erejű kreativitásunkat.

Házi készítésű keksz

Készítsünk finom kekszeket, ami eláll egy fémdobozba zárva, így kávézáskor bármikor díszíthetjük a csészénk tányérkáját is, nem mellesleg nagyon jól illik a kávé mellé néhány falat ropogós ízélmény is.

Reméljük tippjeink segítséget nyújtanak abban, hogy milyen alapokra érdemes odafigyelni az otthoni kávédíszítés fortélyainak elsajátításában.