Hírek

Ízesített kávék

2022.03.10 07:00
Ízesített kávék

Egy minőségi kávé jól eltalált ízesítéssel lenyűgöző eredményt hozhat a kávérajongók legnagyobb örömére, hiszen bármikor képesek csodálatos élménnyé varázsolni a kávézás perceit.

Szirupok

A kávénkat ízesíthetjük nagyon finom szirupokkal, különböző ízekben. A hatalmas választék mindenki számára lehetővé teszi, hogy megtalálja a számára legkedveltebb ízt. A kávénkban érvényesülő ízintenzitását először ki kell tapasztalnunk: minél többet teszünk belőle a kávéba, annál erőteljesebb ízhatást érhetünk el.

Fűszerek

A kávé fűszerezése is egy kiváló megoldása az ízesítésnek. Egy csipetnyi fahéjjal, vagy kardamommal is mennyei ízvilágot adhatunk élénkítő feketénknek.

Alkoholok

Különféle alkoholos italokkal is könnyen megbolondíthatjuk kávénkat ami legfőképp akkor javasolt, ha az íz mellett kicsit a hangulatunkat is szeretnénk feldobni vele! 

Például az tudtad, hogy az ír kávé 1943-ban született Írországban? Jellegzetes füstös ízével azóta is a klasszikus kedvencek közé tartozik.

Aromák, illóolajok

Napjainkban szinte végeláthatatlan az olyan kávék kínálata, amelyek már eleve ízesítettek, így nem kell semmit hozzáadnunk, ha valami igazán különlegesre vágyunk.

Ezeket az ízesített kávékat kétféle eljárással készítik:

  1. Az egyik eljárás szerint, a kávébabot pörkölés előtt természetes illóolajokkal permetezik.
  2. A másik eljárásnál a kávébabokat pörkölése után aromás anyagokkal ízesítik, amelyek természetes ízhatásokat eredményeznek.

Ezután következik az ízesített kávé őrlése és az aromazáró csomagolása. A leggyakoribb ízesítések közé tartoznak: a vanília, a csoki, a karamell, mogyoró, egyéb diófélék és a különböző gyümölcsízek.

Rohanó életünkben nagyon kényelmes megoldást jelent, ha kapszulás kávékból válogatjuk össze, akár a hagyományos, akár a legegyedibb ízesítéseket, így ugyanis nincs más dolgunk, mint néhány kattintással megrendelni a Coffee66.hu webáruházból a kiszemelt kávékapszulákat, majd egy gombnyomásra lefőzni, végül hagyni, hogy rabul ejtsen minket páratlan ízével.