Vásárlási feltételek

Általános szerződési feltételek
Adatkezelési tájékoztató
Általános szerződési feltételek
Általános Szerződési Feltételek

A jelen általános szerződési feltételek (a továbbiakban: ÁSZF) az Coffee Sixty –six Kft  (továbbiakban: Szolgáltató) és az általa a www.coffee66.hu  weboldalon (a továbbiakban: Weboldal) keresztül nyújtott elektronikus kereskedelmi szolgáltatásokat igénybe vevő fél (a továbbiakban: Felhasználó) jogait és kötelezettségeit tartalmazza. Jelen ÁSZF alkalmazása során Felhasználó az, aki a Szolgáltató internetes felületén regisztráltatja magát, és a weboldal szolgáltatásait igénybe veszi, illetve vásárlási szándékkal él. (Szolgáltató és a Felhasználó a továbbiakban együttesen: Felek). Az ÁSZF minden jogügyletre és szolgáltatásra vonatkozik, amely a www..hu weboldalon keresztül történik.

A jelen ÁSZF hatálya kiterjed a Magyarország területén nyújtott minden olyan elektronikus kereskedelmi szolgáltatásra, amely a www.coffee66.hu weboldalon  található elektronikus áruházon (a továbbiakban: Web áruház) keresztül történik.

A Web áruházban történő vásárlást az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény (Ektv.), valamint fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet (továbbiakban: Rendelet) szabályozza.

A Szolgáltató cégneve: Coffee Sixty-six Kft

A Szolgáltató székhelye:H Budapest 1141 Szugló u 125/d 

Adószám:26250896-2-42

Nyilvántartó Cégbíróság:Fővárosi törvényszéki cégbíróság.

Cégjegyzékszáma:01-09-320177 

Telefon:+36-70-9423578

Ügyfélszolgálat:+36-70-9423578

Az ÁSZF elfogadása

A Felhasználó a regisztráció során, illetve a Megrendelés során tett kifejezett nyilatkozattal jelenti ki, hogy az ÁSZF-et megismerte és azt kifejezett nyilatkozattal fogadja el. Amennyiben az utolsó belépés óta eltelt idő alatt az ÁSZF módosult, a Felhasználót az oldalra történő belépéskor értesíti a Szolgáltató a változásokról.

Regisztrációs feltételek

 Látogatóink a saját felelősségükre látogatják, böngészik, használják és lapozzák Weboldalainkat.

A  Felhasználó teljes felelőssége tudatában kijelenti, hogy a regisztráció során  megadott és a Szolgáltató rendelkezésére bocsátott adatok a valóságnak megfelelnek. A Szolgáltató fenntartja magának a jogot, hogy a regisztrációk beérkezésekor, amennyiben a regisztráció adatainak valódisága kérdéses vagy értelmezhetetlen, az adatokat törölje és ezzel a Felhasználóval szembeni szolgáltatási kötelezettségét semmisnek tekintse, vagy a Felhasználótól a regisztráció érvényesítéséhez további adatokat kérjen, vele kapcsolatba lépjen.

 

 

Regisztráció

A Főoldalon található Regisztráció menüpont alatt, azott található adatlap kitöltésével kerülhet sor a regisztrációra, amely kétrészből áll. Egy előzetes adatbekérőt (egy szabadon választható felhasználónév,egy valós e-mail cím és egy választott jelszó megadása szükséges) a regisztrációérvényesítésére szolgáló e-mailben küldött linkre kattintást követően egyrészletesebb, személyes adatlap követ, melynek kitöltésére a megrendelésekleadását megelőzően is sor kerülhet. A Felhasználó a Weboldalon történőregisztráció során tett kifejezett nyilatkozattal kijelenti, hogy az ÁSZF, és a Weboldalon közzétett Adatvédelmi nyilatkozat feltételeit megismerte és elfogadja, az Adatvédelmi nyilatkozatban foglalt adatkezelésekhez hozzájárul. A Felhasználó tudomásul veszi, hogy az adatszolgáltatás önkéntes,hozzájárulását önként és határozatlan időre adta azzal, hogy azt írásban bármikor visszavonhatja.

A Szolgáltatót a Felhasználó által tévesen és/vagy pontatlanul megadott adatokra visszavezethető szállítási késedelemért, illetve egyéb problémáért, hibáért semminemű felelősség nem terheli. A Szolgáltatót nem terheli felelősség az abból adódó károkért, ha a Felhasználó a jelszavát elfelejti, vagy az illetéktelenek számára bármely a Szolgáltatónak nem felróható okból hozzáférhetővé válik. A korábban rögzített adatok megváltoztatására bejelentkezés után, a Személyes beállítások linkre kattintást követően elérhető Személyes adatok módosítása menüpontban van lehetőség, amely az aktív megrendelések adatait is érintheti. Szolgáltatót a regisztrált adatok ügyfél által történő megváltoztatásából eredő kárért, hibáért semminemű felelősség nem terheli. Az interneten keresztül Weboldalainkra küldött, személyazonosításra alkalmas adatokat és információkat az Adatvédelmi Politikában meghatározott módon kezeljük és védjük. A Coffee66 javasolja, hogy bármilyen, személyazonosításra alkalmas adatai közlése előtt olvassa el gondosan az adatvédelmi politikát.

Amennyiben a Coffee66 úgy dönt, hogy módosítja a feltételeket, ezt az új verzió honlapon történő megjelentetésével jelzi. Éppen ezért javasoljuk, hogy ezt a dokumentumot rendszeresen ellenőrizze és ismerkedjen meg az esetleges változásokkal.

A termék kiválasztása, vásárlás


A vásárlónak lehetősége van választani, illetve rendelni az áruház termékei közül. A vásárló a kiválasztott termékre kattintva megtekintheti annak bővebb ismertetőjét. Vásárlási szándéka esetén a megvásárolni kívánt terméket a „Kosárba” gomb megnyomásával egy virtuális kosárba helyezi. a A termékek kosárba helyezése után Önt automatikusan a kosár oldalára irányítjuk. Ezen az oldalon láthatja a megvásárolni kívánt termékeket, illetve lehetősége nyílik a megvásárolni kívánt mennyiség módosítására, valamint adott termék kosárból való törlésére is.

A megvásárolni kívánt termékek kosárba helyezése, illetve ellenőrzése után, kérjük, töltse ki a, szállítással, illetve fizetéssel kapcsolatos adatokat.

Kérjük, telefonszámát nemzetközi formátumban adja meg. Ezt követően figyelmesen olvassa el az általános feltételeket, majd helyezzen pipát az „Elolvastam és elfogadom az Általános felhasználási feltételeket” melletti jelölőnégyzetbe (e nélkül a rendelést nem tudja elküldeni).


A rendelés elküldése

Ha megfelelőnek tartja a kosárban elhelyezett termékek mennyiségét, leellenőrizte végösszeget, és úgy döntött, hogy meg szeretné vásárolni őket, akkor egyszerűen kattintson a “Pénztár” gombra. Ezután lehetősége van kiválasztani, hogy már regisztrált vásárlóként szeretne-e belépni, új vásárlóként akar regisztrálni, esetleg regisztráció nélkül akar vásárolni.
Ha korábban már vásárolt áruházunkban, úgy adja meg a korábbi regisztráció során megadott e-mail címét és jelszavát. Ha új vásárlóként szeretne regisztrálni, akkor adja meg a vásárláshoz szükséges adatait, amelyeket a rendszer eltárol, és a legközelebbi vásárlás alkalmával már csak be  kell jelentkeznie. Regisztráció nélküli vásárlás esetén adja meg számlázási és szállítási címét.

A következő lépésben válassza ki az Önnek megfelelő szállítási módot (személyes átvétel vagy futárszolgálat vagy Foxpost vagy GLS által. által), valamint fizetési módot (utánvét, banki átutalás, Barion, ). Ha egyetért a megrendelés tartalmával, akkor a megrendelés elküldéséhez kattintson a „Megrendelés” gombra.

Árak

Áraink a rendelés időpontjában érvényes listaárak, amelyeket a webáruházban a termékek mellett találnak. Az árak bruttó árak, az ÁFÁ-t tartalmazzák, azonban ezek az árak nem tartalmazzák a szállítási költséget. A szállítási költség a pénztár folyamat során a megrendelés véglegesítése előtt, valamint a Vásárlási feltételek között is megtalálható. Amennyiben a webáruházban hiba vagy hiányosság lép fel a termékeknél vagy az áraknál, fenntartjuk a jogot a korrekcióra. Ilyen esetben a hiba felismerése illetve módosítása után azonnal tájékoztatjuk a vevőt az új adatokról. A vevő ezt követően még egyszer megerősítheti a megrendelést, vagy lehetőség van arra, hogy bármely fél elálljon a szerződéstől.

A rendelések feldolgozása

A rendelések feldolgozása 48 órán belül megtörténik.

Adatbeviteli hibák javításának lehetősége
Az adatbeviteli hibák javítására a „Megrendelés” gomb megnyomása előtt van lehetősége.

Kedvezmény kupon felhasználása és egyéb akciók igénybe vétele

A kapott ajándék  kupon a kiküldéstől számítva egy hónapig érvényes.

Egy regisztrációs e-mail címhez egy regisztrációs kupont tudsz felhasználni.

Egy értékelés kupon csak egy megrendeléshez érvényes. A kupont csak teljes áru termék vásárlásakor tudod felhasználni, amennyiben ahhoz ajándék termék sem kapcsolódik. 

Irányelvünk minden esetben: egy kupon 30 napig érvényes, és egy kupon egy akció, egy megrendeléshez.

Egyéb meghirdetett akciók, ajándék termékek, az ott meghirdetett feltételekkel, és idő tartamban kaphatók meg. 

SMS villámakciók

Az SMS-ben elküldött villámakciók, egyéb pontos meghatározás hiányában, a következő nap éjfélig érvényesek. Az akció pontos meghatározására az SMS rövidsége miatt nincs minden esetben lehetőség. Amennyiben az akió hosszúsága ettől eltér, külön kiírjuk.

Visszaigazolás

Minden rendelésről e-mailes visszajelzést küldünk. Ez azt jelenti, hogy a rendelés feladását követően egy automatikus e-mailt kap a rendelés beérkezéséről és (később) egyet a várható szállítási időpontról. Telefonos egyeztetés esetén hívja az ügyfélszolgálatot vagy az e-mailben található telefonszámok bármelyikét.

Fizetési feltételek

Áruházunkban lehetőség van banki átutalásra, online bankkártyás fizetésre, személyes és utánvéttel történő fizetésre. Utóbbi esetén a teljes vételárat szállítási költséggel együtt a küldemény átvételekor kell kifizetni készpénzben a küldemény kézbesítőjének.

Az online bankkártyás fizetések a Barion rendszerén keresztül valósulnak meg. A bankkártya adatok a kereskedőhöz nem jutnak el. A szolgáltatást nyújtó Barion Payment Zrt a Magyar Nemzeti Bank felügyelete alatt álló intézmény, engedélyének száma: H-EN-I-1064/2013.

Szállítás

A küldemények kézbesítése, szállítása futárszolgálattal, GLS, DPD futárszolgálatokkal történik. A termék szállítási idejét a webáruház ismerteti a pénztár folyamat során, valamint a visszaigazoló e-mail is tartalmazza. A szállítás időpontjáról lehetősége van egyeztetni a visszaigazoló e-mailben található telefonszámon.
A terméket a megrendeléshez képest 3 napon belül feladjuk.  A megvásárolt termékek átvételére sem a cég székhelyén, sem a telephelyén nincs lehetőség.

Kék Katica átvételi pont: Lehetőség van a termékek átvételére a Kék katica átvételiponton. Ezek a csomagok heti egyszer a csütörtöki napon kerülnek kiküldésre a Kék katicába. Igy azok szombat reggel 9.00 órától vehetők át a Kék katica ponton. A Kék katicában nincs lehetőség sem kézpénzes, sem bankkártyás  fizetésre. Ezértminden esetben bankkártyás fizetést alkalmazunk. A Kékkatica átvételi pont, csaomaginformáció, vagy reklamáció kizárólag a Coffee66 vonalán lehetséges. 

Bármilyen időszakos kampány , termékenkénti vagy egyedi kedvezmény esetén a szállítási kedvezmény küszöbértéke az adott kedvezmény mértékével automatikusan növekszik. Tehát például egy 20% kampány kedvezmény esetén a Foxpost csomagautomata költsége nem bruttó 10.000 ft-os vásárlás után ingyenes hanem 12.000 ft felett, a GLS ingyenes házhoz szállítás küszöbértéke szintén emelkedik. Függetlenül a vásárolt termékektől. Amennyiben nem az akcióban szereplő termékcsoportból választ, (MINDEN termék másik termékcsoportból való) kérheti írásban a szállítási költség jóváírását az eredeti küszöbérték szerint.  

Őrölt kávé vásárlása

Tekintettel arra, hogy ebben az esetben feldogozott kávét vásároltál, a terméket nem áll módunkban visszavásárolni. Ezt a termék típust csak előre utalással, vagy bankkártyás fizetéssel tudod megvásárolni. Kérlek, ezt vedd figyelembe rendeléskor.

A megrendel kávédat minden otthonra rendszeresített kávé gépbe tudod használni, amely nem őrlős.  Ide értve a karos kisgépeket, és a kotyogóst. Ez egy tapasztalat szerint átlagos beállítás, ha extra kérésed van, kérlek tájékoztass minket. Az őrlés beállítás nem lehet ok visszaküldésre.

Elállás joga a vásárló részéről

Tájékoztatunk, hogy termékeink élelmiszernek minősülnek. Éppen ezért a Fogyasztó védelmi törvény szabályozása alapján felbontott, már feldolgozott, vagy részben feldolgozott, felhasznált terméket nem áll módunkban visszavásárolni.

Amennyiben őrölt kávét rendeltél, az feldogozott terméknek fog számítani, hiába mi őröltük, ezért a terméket nem fogjuk tudni visszavásárolni.

Amennyiben kapszulát vásároltál, ha a csomagolást, zacskót vagy dobozt felbontottad a termék részben felhasználtnak minősül, ezért nem áll módunkban visszavásárolni. Tehát felbontás előtt ellenőrizd a kompatibilítást a kávé gépeddel.

Minden esetben csak felbontatlan terméket veszünk vissza elállás jogán. Mivel a kávéinknál fontos a frissesség, kérlek 8 napon belül  küld vissza nekünk a terméket a meghatározott módokon.

Amennyiben akciós termékcsomagot vásároltál: Ha a teljes csomagot visszaküldöd, a csomag értékét teljes árban megtérítjük. Ha csak részben érkezik vissza a csomag, abban az esetben a csomagvásárlás feltétele nem teljesül. Ezért a ténylegesen megvásárolt, megtartott termék egyedi árát számlázzuk utólagosan. Természetesen az eredeti csomag és a visszaküldèse minden esetben a vásárlót terheli.

 

Amennyiben ajándékcsomag, ajándéktermék kerül kiszállításra a megvásárolt termékhez: ha visszaküldés után, a csomagajánlat nem teljesül, sajnos az ajándék terméket sem tarthatod meg. Illetve ha mégis, az is kiszámlázásra kerül. 

Amennyiben a csomagot nem teljes egészében küldöd vissza, és az eredeti csomag ingyenes szállítással került kiszàllítàsra, és a visszaküldès után a csomag értéke nem éri el az ingyenes szállitás értékhatàràt a szàllítàsi költséget utólag számlázzuk. 

A szállítástól elállás

Ha a webáruház a szerződésben vállalt kötelezettségét azért nem teljesíti, mert a szerződésben meghatározott áru nem áll rendelkezésére, illetve a megrendelt szolgáltatást nem áll módjában nyújtani, köteles erről a megrendelőt tájékoztatni. A webáruház nem köt szerződést kiskorúakkal. A megrendelő a kereskedelmi feltételek elfogadásával nyilatkozik arról, hogy nagykorú.

Elállás joga

A távollevők között kötött szerződésekről szóló, kormányrendelet szabályozása értelmében a fogyasztó a megrendelt termék kézhez vételétől számított 14 naptári napon belül indoklás nélkül elállhat a szerződéstől, visszaküldheti a megrendelt terméket. Jelen tájékoztató hiányában jogosult a fogyasztó tizenkettő hónap elteltéig gyakorolni az elállási jogát. Az elállási jog gyakorlása esetén a fogyasztót a termék visszajuttatásának költségén kívül más költség nem terheli, a vállalkozás azonban követelheti a nem rendeltetésszerű használatból adódó anyagi kár megtérítését. Bizonyos esetekben azonban nem illeti meg a fogyasztót az elállási jog.


Ilyen esetek az alábbiak

• Olyan termék esetén, melynek ára a vállalkozás által nem irányítható pénzpiaci mozgások, ingadozásoktól függ. 
• Kifejezetten a fogyasztó kérésére, az ő által szabott igények alapján egyedi kérésének megfelelően került előállításra, gyorsan romló élelmiszerek esetén. 
A vállalkozó a termék visszaérkezését követően a kormányrendelet értelmében haladéktalanul, de legkésőbb 30 napon belül visszatéríti a termék vételárát a fogyasztó részére. 
Kivonat a 17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet a távollevők között kötött szerződésekről szóló törvényből: 
4. § (1) A fogyasztó a szerződéstől 14 naptári napon belül indokolás nélkül elállhat. 
(2) A fogyasztó az (1) bekezdés szerinti elállási jogát 
a) termék értékesítésére irányuló szerződés esetében a termék kézhezvételétől számított 14 naptári nap elteltéig, legfeljebb azonban a termék kézhezvételének napjától számított 12 hónap elteltéig, 
(3) Írásban történő elállás esetén azt határidőben érvényesítettnek kell tekinteni, ha a fogyasztó nyilatkozatát és a terméket a határidő lejárta előtt elküldi, illetve visszaküldi. 
(4) A vállalkozás köteles a fogyasztó által kifizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb az elállást követő harminc napon belül visszatéríteni. 
(5) A fogyasztó viseli az elállási jog gyakorlása miatt a termék visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket. A fogyasztót ezen felül egyéb költség nem terheli. A vállalkozás azonban követelheti a termék nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését. 
5. § A felek eltérő megállapodása hiányában a fogyasztó nem gyakorolhatja a 4. § szerinti elállási jogot: 
a) olyan termék értékesítése, illetve szolgáltatás nyújtása esetében, amelynek ára, illetve díja a pénzpiac értékesítő által nem irányítható ingadozásától függ 
b) olyan termék értékesítése esetében, amely a fogyasztó személyéhez kötött, illetve amelyet a fogyasztó utasításai alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy amely természeténél fogva nem szolgáltatható vissza vagy gyorsan romlandó;


Elállási jog gyakorlásának menete

Amennyiben élni szeretne elállási jogával annak jelzését megteheti a megadott elérhetőségeink valamelyikén írásban, vagy telefonon. Postai úton írásban történő jelzés alkalmával a postára adás időpontját vesszük figyelembe, telefonon történő jelzés alkalmával pedig a telefonon történő jelzését. Postai úton történő jelzés esetén feltétlenül ajánlott küldeményként adja fel jelzését, így tudja igazolni a postára adás dátumát. A megrendelt terméket postai úton, vagy futárszolgálat segítségéve juttassa vissza a cégünk címére. Fontos, hogy a termék visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségek a Vásárlót terhelik, a portósan (utánvéttel) küldött csomagokat cégünknek nem áll módjában átvenni! Igény szerint cégünkkel szerződésben álló futárszolgálatot értesíthetjük csomagfeladási szándékáról, annak díját a csomag feladásakor a futárnak kell megfizetni. Kiemelten ügyeljen a termék rendeltetésszerű használatára, ugyanis a nem rendeltetésszerű használatából eredő károknak megtérítése a Vásárlót terheli!



A termék visszaküldése

A terméket csak eredeti állapotában és csomagolásában, hiánytalan mennyiségi, minőségi állapotában vesszük vissza. A vissza érkezett csomagokat kamera felvétele mellett bontjuk, ezzel igazolva a sérült szállítást.


Szerződéskötés feltételeire vonatkozó tájékoztatás
A szerződéskötés nyelve magyar, a megkötött szerződés írásban megkötöttnek minősül/ nem minősül annak. A megkötött szerződést iktatják/nem iktatják, utólag hozzáférhető lesz/nem lesz hozzáférhető.

Elállási jog/ Visszaszolgáltatási garancia

A megrendelő a szerződéstől nyolc munkanapon belül indokolás nélkül elállhat. A megrendelő az elállás jogát attól a naptól kezdve gyakorolhatja, amikor az árut átvette. Az értékesítő köteles a megrendelő által kifizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb az elállást követő harminc napon belül visszatéríteni.
A megrendelő viseli az elállási jog gyakorlása miatt az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerülő költségeket. A megrendelőt ezenfelül egyéb költség nem terheli. Az értékesítő azonban követelheti az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését. Ha az elállási jog alapján visszaszállított áru nincs kifogástalan, újra eladható állapotban, akkor a megrendelő kártérítésre kötelezett, amennyiben az áru állapotának romlását, tönkremenését, vagy visszaadásának másmilyen ellehetetlenülését szándékosan vagy hanyagságból idézte elő.
Amennyiben a termékről felbontás során a kézbesítést végző személy (postai kézbesítő, futár) jelenlétében derül ki, hogy bizonyítottan sérült, és a sérülés az áru átvételét megelőzően keletkezett, a termék visszavételét, az értékesítés törlését azonnal biztosítjuk. Bármilyen nemű sérülést, tartalomhiányt a küldemény kézbesítése során az átadó-átvevő közötti tényállási jegyzőkönyvnek kell tartalmaznia! Utólagos tartalomhiányért, esetleg sérülésért felelősséget vállalni nem tudunk!
Az elállási jog gyakorlására vonatkozó 17/1999. Kormányrendelet szövegét letöltheti a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság honlapjáról.

Tulajdonjogi kikötés

A leszállított áru a vételár teljes kifizetéséig a szállító tulajdonában marad. A téves, nem elfogadott rendelések során a terméket az „új” tulajdonos nevén készletbe vételezzük, és az újabb, sikeres értékesítést követően az új tulajdonosának kerül kifizetésre az ellenérték!

Megrendelés módosítása, törlése

A 2001. évi CVIII. törvény értelmében a megrendelés leadásakor a vásárló felé azonnal értesítést küld az eladó webáruház szoftvere a rendelés felvételének tényéről. Ez az értesítés nem minősül az eladó és a vásárló között létrejött szerződésnek! Csupán jelzi a vásárlónak, hogy rendelési igényét rendszerünk regisztrálta és továbbította az eladó illetékes munkatársa felé.

Amennyiben a vásárlóhoz ez 48 órán belül nem érkezik meg, akkor a vásárló ajánlattételi kötöttségei megszűnnek.
Az eladó a rendelés teljesítésének megkezdéséig megadja a lehetőséget a vásárlónak rendelése visszavonására elektronikus úton. A rendelés teljesítésének megkezdésekor a vásárló e-mailben és/vagy telefonon értesítést kap a teljesítés várható időtartamáról, és a teljesítés megkezdésének tényéről, ezután már csak személyesen vagy a “Vevőszolgálat” vagy “Elérhetőségek” menüpontok alatt található elérhetőségek valamelyikén keresztül van lehetőség rendelésének visszavonására

A megrendelés utólagos módosítására csak írásos formában e-mailben, vagy telefaxon kerülhet sor (fax-szám, mail cím, telefon).

Adatkezelési tájékoztató
Adatkezelési tájékoztató

Adatkezelési tájékoztató

A Coffee Sixty-six Kft által végzett adatkezeléshez

 

1. Az adatkezelő megnevezése

  • Adatkezelő: Coffee Sixty-six Kft
  • Székhely: 1141 Budapest Szugló u 125/d B épület 3/34
  • Postacím: 1141 Budapest Szugló u 125/d B épület 3/34
  • E-mail: info@coffee66.hu
  • Telefon: +36-70/942-3578
  • Fax nincs
  • Adatvédelmi tisztviselő: Bacsa Tímea ügyvezető igazgató (info@coffee66.hu)

 

2. Az adatkezelés jogalapja

2.1 Az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 Rendelete (2016. április 27.) a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK irányelv hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet) (a továbbiakban: GDPR)

 

2.2 Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: Infotv.).

 

2.4 Az érintett hozzájárulása

 

3. A kezelt adatok köre, célja, időtartama 

3.1 A kezelt adatok köre és célja

  • Személyazonosító adatok: Az ügyfelek azonosítása céljából.
  • Kapcsolattartási adatok: Az ügyfelekkel történő kapcsolattartás céljából.
  • Megrendelés és azzal kapcsolatos ügyintézés: A konkrét ügy intézése céljából.


3.2. Az adatkezelés időtartama

  • A Coffee Sixty-six Kft az általa kezelt adatokat legfeljebb az adott eljárásra vonatkozó törvény által meghatározott ideig, illetve az érintett hozzájárulása esetén a konkrét adatkezelésre vonatkozó adatkezelési tájékoztatóban rögzített ideig kezeli.

 

4. Az adatokhoz való hozzáférés és az adatbiztonsági intézkedések

4.1. Az adatokhoz való hozzáférés és az adattovábbítás

  • A személyes adatokhoz kizárólag a Coffee Sixty-six Kft, mint adatkezelő, illetve a Coffee Sixty-six Kft által megbízott adatfeldolgozók alkalmazottai férhetnek hozzá. Az érintett hozzájárulásán alapuló adatkezelés esetén ez kibővülhet az érintett által meghatározott szervekkel, személyekkel.
  • A Coffee Sixty-six Kft kizárólag jogszabályban meghatározott módon és célból adja át az általa kezelt személyes adatokat más szervek, személyek részére. Így például ha a rendőrség/ügyészség megkeresi a Coffee Sixty-six Kft-ot, és a nyomozáshoz az adott személyes adatok továbbítását kéri.

 

4.2. Adatbiztonsági intézkedések

  • A rögzített személyes adatokat a Coffee Sixty-Six Kft saját szerverein tárolja. A személyes adatok tárolásához a Coffee Sixty-Six Kft más szolgáltatását nem veszi igénybe, adatfeldolgozót nem bíz meg. A Coffee Sixty-Six Kft megfelelő informatikai, technikai és személyi intézkedésekkel gondoskodik arról, hogy az általa kezelt személyes adatokat védje - többek között - a jogosulatlan hozzáférés ellen vagy azok jogosulatlan megváltoztatása ellen. Így például az informatikai rendszerben tárolt adatokhoz való hozzáférést a  Coffee Sixty-Six Kft naplózza, vagyis mindig ellenőrizhető, ki, mikor, milyen személyes adathoz fért hozzá.

 

5. Az adatkezeléssel kapcsolatos érintetti jogok

5.1. A hozzáféréshez való jog

  • Az érintett jogosult arra, hogy az 1. pontban megadott elérhetőségeken keresztül a Coffee Sixty-Six Kft -tól tájékoztatást kérjen arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, és ha ilyen adatkezelés folyamatban van, jogosult arra, hogy megismerje azt, hogy

Coffee Sixty-Six Kft

    • milyen személyes adatait;
    • milyen jogalapon;
    • milyen adatkezelési céllal;
    • mennyi ideig kezeli; továbbá, hogy

 

  • a Coffee Sixty-Six Kft kinek, mikor, milyen jogszabály alapján, mely személyes adataihoz biztosított hozzáférést vagy kinek továbbította a személyes adatait;
  • milyen forrásból származnak a személyes adatai (amennyiben nem az érintett bocsátotta azokat a Coffee Sixty-Six Kft rendelkezésére);

 

Az adatbiztonsági követelmények teljesülése és az érintett jogainak védelme érdekében a Coffee Sixty-Six Kft  köteles meggyőződni az érintett és a hozzáférési jogával élni kívánó személy személyazonosságának egyezéséről, ennek érdekében a tájékoztatás az érintett személyének azonosításához kötött.

 

5.2. A helyesbítéshez való jog

  • Az érintett személy - az 1. pontban megadott elérhetőségeken keresztül - írásban kérheti, hogy a  Coffee Sixty-Six Kft módosítsa valamely személyes adatát. A  Coffee Sixty-Six Kft a kérelmet legfeljebb egy hónapon belül teljesíti, és erről az érintettet az általa megadott elérhetőségen értesíti.

 

5.3. A törléshez való jog

  • Az érintett személy az 1. pontban megadott elérhetőségeken keresztül, írásban kérheti a Coffee Sixty-Six Kft -tól személyes adatainak törlését.
  • A törlési kérelmet a  Coffee Sixty-Six Kft abban az esetben utasítja el, ha továbbra is rendelkezik jogalappal az adatok további tárolására, felhasználására. Ilyen például az, ha az irattárazásra vonatkozó határidő nem telt le. Amennyiben azonban nincs ilyen kötelezettség, akkor a Coffee Sixty-Six Kft a kérelmet legfeljebb 10 napon belül teljesíti, és erről az érintettet az általa megadott elérhetőségen értesíti.

 

5.4. A zároláshoz (adatkezelés korlátozásához) való jog

  • Az érintett személy az 1. pontban megadott elérhetőségeken keresztül, írásban kérheti, hogy a személyes adatait a Coffee Sixty-Six Kft zárolja (az adatkezelés korlátozott jellegének egyértelmű jelölésével és az egyéb adatoktól elkülönített kezelés biztosításával). A zárolás addig tart, amíg az érintett által megjelölt indok szükségessé teszi az adatok tárolását.
  • Az adat zárolását kérheti az érintett például abban az esetben, ha az általa kezdeményezett hatósági vagy bírósági eljárás érdekében szükséges az, hogy az adatokat a Coffee Sixty-six Kft ne törölje. Ebben az esetben a hatóság vagy a bíróság megkereséséig a Coffee Sixty Kft tovább tárolja a személyes adatot, ezt követően törli.

 

5.5. A tiltakozáshoz való jog

  • Az érintett személy az 1. pontban megadott elérhetőségeken keresztül saját helyzetével kapcsolatos okokból bármikor tiltakozhat az adatkezelés ellen, ha álláspontja szerint a Coffee Sixty-Six Kft a személyes adatát a jelen adatkezelési tájékoztatóban megjelölt céllal összefüggésben nem megfelelően kezelné. Ebben az esetben a Coffee Sixty-Six Kft -nak kell igazolnia, hogy a személyes adat kezelését olyan jogszerű okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az érintett érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak.

 

6. Az adatkezeléssel kapcsolatos jogérvényesítés

Ha az érintett úgy ítéli meg, hogy a Coffee Sixty-Six Kft a személyes adatainak kezelése során megsértette a hatályos adatvédelmi követelményeket, akkor

  • panaszt nyújthat be a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (1055 Budapest, Falk Miksa utca 9-11 postacím: 1374 Budapest, Pf. 603.; E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu, honlap: www.naih.hu), vagy
  • lehetősége van adatainak védelme érdekében bírósághoz fordulni, amely az ügyben soron kívül jár el. Ebben az esetben szabadon eldöntheti, hogy a lakóhelye (állandó lakcím) vagy a tartózkodási helye (ideiglenes lakcím), illetve a NAV székhelye szerint illetékes törvényszéknél nyújtja-e be keresetét. A lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti törvényszéket megkeresheti a https://birosag.hu/birosag-kereso oldalon. A Coffee Sixty-Six Kft székhelye szerint a perre a Fővárosi Törvényszék rendelkezik illetékességgel.